Μελομακάρονα τραγανά από έξω και μέσα μελωμένα
Σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός του μελιού και από την ώρα βρασμού μετράμε τρία λεπτά. Στα τρία λεπτά ρίχνουμε το μέλι ανακατεύουμε και αλλάζουμε σκεύος ώστε να κρυώσει πιο γρήγορα.
Μελομακάρονα
Χτυπάμε το λάδι και την ζάχαρη χτυπάμε για λίγο, προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι και το σιμιγδάλι ανακατεύουμε να ενωθούν μαζί και μετα ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι (αν η ζύμη θρυμματίζετε και δεν μπορείτε να το πλάσετε να προσθέσετε πορτοκάλι χυμό μέχρι να φτάσει να είναι για πλάσιμο παίζει ρόλο η μάρκα του αλευριού) ζυμώνουμε ελαφρά με το χέρι (προσοχή δεν την παραζυμώνουμε). Αφήνουμε τη ζύμη λίγο να ξεκουραστεί. Πλάθουμε τα μελομακάρονα τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου αντιστάσεις. Βγάζουμε τα μελομακάρονα από το φούρνο και τα ρίχνουμε καυτά στο σιρόπι τα αφήνουμε για εάν με δυο λεπτά αναποδογυρίζοντας συχνά. Βγάζουμε τα βάζουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε καρύδι τριμμένο μαζί με ζάχαρη και κανέλα