Παστίτσιο εύκολο με αφράτη μπεσαμέλ βήμα βήμα.
Συνταγή και εκτέλεση George Zolis
Πολύ εύκολη
Σχετικά φθηνή

Παστίτσιο εύκολο με αφράτη μπεσαμέλ βήμα βήμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Παστίτσιο εύκολο με αφράτη μπεσαμέλ βήμα βήμα.

Κιμάς

Σε μια κατσαρόλα η σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και τον κιμά σοτάρουμε καλά  μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα 
Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς.
Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτα, στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ και τον σοτάρουμε για τουλάχιστον 2 λεπτά. Είναι σημαντικό να σοτάρουμε τον πελτέ μας γιατί θα δώσει γεύση και σώμα στον κιμά μας. 
Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιεί όλα τα υγρά του και μετα το αφήνουμε στην άκρη και πιάνουμε την μπεσαμέλ

Για τη μπεσαμέλ

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός το τυρί και το μοσχοκάρυδο. Μόλις έρθει σε βρασμό και πήξει αφαιρούμε από την φωτιά ρίχνουμε το τυρί και το μοσχοκάρυδο.

Για τα μακαρόνια

Βράζουμε τα μακαρόνια για 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του κατασκευαστή σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Βγάζουμε από την φωτιά και σουρώνουμε τα μακαρόνια. Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και αφού λιώσει ρίχνουμε τα μακαρόνια πάλι μέσα και ανακατεύουμε να πάει παντού το βούτυρο.

Για το παστίτσιο

Ρίχνουμε τα μακαρόνια σε μεγάλο ταψί τον κιμά και 400 γρ γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά, στρώνουμε στο ταψί όλο το μείγμα και ρίχνουμε από πάνω την μπεσαμελ απλώνουμε την μπεσαμελ σε όλο το ταψί και από πάνω ρίχνουμε γραβιέρα αρκετή και μερικά κομματάκια βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 40 λεπτά αέρα ή μέχρι να πάρει καλό χρώμα η μπεσαμέλ.

Αναπαραγωγή βίντεο

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search