Cozonac Κοζονακ
Συνταγή και εκτέλεση George Zolis
Εύκολη
Σχετικά φθηνή

Cozonac (Κοζονακ) μια αποστευτη ζυμη και ευκολη συνταγη για αρχαριες νοικοκυρες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Cozonac Κοζονακ

Βάζουμε το γάλα χλιαρό μέχρι 40 βαθμούς στον κάδο μαζί με μια κουταλιά ζάχαρη και τις μαγιές. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε 100γρ από το αλεύρι μας ανακατεύουμε και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί για δέκα λεπτά μόλις διπλασιαστεί ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε πάλι για δέκα λεπτά αφήνουμε δέκα λεπτά και κάνουμε το τρίτο φούσκωμα. Στην διάρκεια του τράτου φουσκώματος ετοιμάζουμε όλα τα υλικά που έχουμε (θερμοκρασία δωμάτιου) όλα. Μόλις διπλασιαστεί για τρίτη φορά ανακατεύουμε πάλι και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός του βουτύρου. Ζυμώνουμε για 7 λεπτά είτε με το χέρι είτε με το μίξερ. Βάζουμε σε λεκάνη που έχουμε λαδώσει βάζουμε την ζύμη και μετα  την λεκάνη σε σακούλα και αφήνουμε να διπλασιαστεί (περίπου μια ώρα). Βγάζουμε και ξαναζυμωνουμε βάζοντας το βούτυρο λίγο λίγο μέχρι να το πάρει όλο. Βάζουμε ξανά για φούσκωμα (περίπου 45 λεπτά) και έπειτα βγάζουμε και κάνουμε μπαστούνια που τα γεμίζουμε με ότι θέλουμε. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά αλείφουμε με το ασπράδι του αυγού που είχαμε βγάλει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά αντιστάσεις σε προθερμασμενο φούρνο.87489916 10215794119991189 2238880225641365504 o

Αναπαραγωγή βίντεο

Κριτικές

5
Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020
Τέλειο!!!!
- Νελλη
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search