Πορτοκαλοπιτα με φύλλο κρούστας & φύλλο κανταΐφι
Συνταγή και εκτέλεση George Zolis
Εύκολη
Σχετικά φθηνή

Πορτοκαλοπιτα με φύλλο κρούστας & φύλλο κανταΐφι (συνταγη δικη μου)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Πορτοκαλοπιτα με φύλλο κρούστας & φύλλο κανταΐφι

74383978 10214939950997498 5011066811009990656 o

Σιροπι

Βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού και βράζουμε για 9 λεπτά μόλις αρχίσει ο βρασμός χαμηλώνουμε λίγο (στην μέση). Όταν περάσει ο χρόνος βγάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το φύλλο κρούστας όπως είναι σε ρολό φέτες των δυο εκατοστών. Αραδιάζουμε σε ένα ταψί διαχωρίζοντας τα φύλλα μεταξύ τους. Ψήνουμε 110 βαθμούς είτε αέρα είτε αντιστάσεις ανακατεύοντας  συχνά όταν αρχίσουν να περνούν λίγο χρώμα η έχουν ξεραθεί τελείως βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Έπειτα κόβουμε το γλυκό κουταλιού σε μικρά κομμάτια και στύβουμε και τα πορτοκάλια αναδεύουμε (όχι πολύ) ρίχνουμε σε μπολ χτυπάμε λίγο τα αυγά τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο μπολ και την ζάχαρη ανακατεύουμε καλά ρίχνουμε το γιαούρτι το αλάτι τις βανίλιες αι το ηλιέλαιο. Τα αφήνουμε στην άκρη και ξεκινάμε να στήνουμε παίρνουμε φύλλο κανταΐφι το ξάνουμε καλά και σε ένα ταψί που το έχουμε βουτυρώσει καλά κάνουμε ένα στρώμα με τα 150γρ από το φύλλο. Με την βοήθεια ενός πινέλου στάζουμε τα 100γρ βούτυρο παντού και βάζουμε στον φούρνο να αρχίσει να ψήνετε. Έπειτα  παίρνουμε το μπολ με τα υγρά ρίχνουμε το μπεικιν ανακατεύουμε και σιγά σιγά ρίχνουμε το φύλλο κρούστας (Προσοχή πρέπει να προσέξετε να μην είναι κολλημένα τα φύλλα μεταξύ τους). Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε επάνω στο μισοψημένο φύλλο κανταΐφι πιέζουμε ελαφρά και απλώνουμε το μείγμα να πάει παντού. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο κανταΐφι και στάζουμε παντού τα αλλά 100γρ βούτυρο. Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο αντιστάσεις 180 για 50-60 λεπτά μέχρι να πάρει καλό χρώμα το φύλλο κανταϊφιού. Μόλις βγει από το φούρνο σιροπιάζουμε κατευθείαν.

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search