Μπακλαβάς με χειροποίητο φύλλο
Συνταγή και εκτέλεση Βουργουτζής Μιχαήλ
Εύκολη
Φθηνή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Μπακλαβάς με χειροποίητο φύλλο

Εκτέλεση φύλλου

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε διπλόνωντας για 10 λεπτά. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά .Φτιάχνουμε 12 μπαλάκια των 90 γρ.περίπου και τα βουτάμε στο νισεστέ.Τα αφήνουμε άλλα 30 λεπτά .Φτιάχνουμε δισκάκια των 20 εκ.περίπου και τα τοποθετούμε το ένα επάνω στο άλλο , προσέχωντας ενδιάμεσα να ρίξουμε αρκετό νισεστέ για να μη κολλάνε μεταξύ τους .Αφήνουμε να ξεκουραστούν για τριάντα λεπτά ακόμα.Σε κάθε ξεκούραση , καλό θα είναι να τα σκεπάζουμε και με μια πετσέτα.Όπως είναι όλα μαζί , τα ανοίγουμε σε διάμετρο μισού μέτρου περίπου.Έπειτα πέρνουμε ένα μακρύ και χονδρό (κατά προτίμηση) πλάστη και τυλίγουμε ένα ένα όλα τα φύλλα επάνω του. Τα ρολλάρουμε μερικές φορές στον πάγκο και στην συνέχεια με την βοήθεια των χεριών μας , σπρώχνουμε τα φύλλα από το κέντρο προς τις άκρες.Απλώνουμε τα φύλλα επάνω στον πάγκο ένα ένα και ξαναρίχνουμε ενδιάμεσα νισεστέ.Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές.Τέλος τοποθετούμε τα φύλλα πάνω στον πάγκο το ένα πάνω στο άλλο.Πέρνουμε το ταψί και το τοποθετούμε πάνω στα φύλλα. Κόβουμε τα φύλλα ίσα -ίσα περιμετρικά του ταψιού .Περνάμε τα κομμένα φύλλα ένα ένα πάλι πάνω σε μια πιο μιικρή βέργα αυτή την φορά .Τα ρετάλια του φύλλυ τα χωρίζουμε σε οχτώ κομμάτια ,Έτσι θα έχουμ 96 ρεταλάκια περίπου.Αυτά ανά τρία-τέσσερα τα τοποθετούμε στην βάση του ταψιού και τα ραντίζουμε με μαργαρίνη ή ηλιέλαιο .Επαναλαμβάνουμε μέχρι να βάλουμε όλα τα ρετάλια.Ετοιμάζουμε την γέμιση .Βάζουμε στο μούλτι τα καρύδια με την ζάχαρη και την κανέλα και τα χτυπάμε καλά.Πασπαλίζουμε όλη την γέμιση στο ταψί με τα ρετάλια.Τοποθετούμε ένα -ένα και τα φύλλα που είχαμε αφήσει στην βέργα.Ενδιάμεσα ραντίζουμε πάλι μαργαρίνη ή λάδι.Τέλος τοποθετούμε τον μπακλαβά στο ψυγείο να παγώσει καλά και να κόβετε πιο εύκολα.Ετοιμάζουμε και το σιρόπι , το οποίο πρέπει να το αφήσουμε να κρυώσει καλά πριν το ρίξουμε.Βάζουμε όλα τασ υλικά μέσα σε μια κατσαρολίτσα και τα βράζουμε (από την στιγμή του βρασμού) για 6 λεπτά σε σιγανή φωτιά.Κόβουμε τον μπακλαβά σε κομμάτια και τον ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στην μεσαία θέση στους 170-180 βαθμούς για 40-50 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει καλό χρώμα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα . Σιροπιάζουμε αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο.

Ετικέτες:
Tags:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search