Καρυδοπιτα με γκαναζ σοκολάτας
Συνταγή και εκτέλεση Κυριακή Μπουντρούκα
Εύκολη
Σχετικά φθηνή

Καρυδοπιτα με γκαναζ σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Καρυδοπιτα με γκαναζ σοκολάτας

Σε λεκανιτσα ανακατεύουμε καλά καρύδια, σιμιγδάλι, μπεικιν, γαρίφαλο, κανέλλα κ ξύσμα πορτοκαλιού. 
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα κ τους κρόκους με τη ζάχαρη ξεχωριστά μέχρι να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε τους κρόκους στην μαρέγκα σιγά σιγά ανακατεύοντας με μια μαριζ από κάτω προς τα πάνω για να μην φύγει ο αέρας κ σταδιακά προσθέτουμε τα στερεά υλικά ανακατεύοντας με τον ίδιο τρόπο εως ότου ενσωματωθούν όλα τα υλικά κ έχουμε ένα ομοιόμορφο πολύ αφράτο μείγμα! ! Προς το τέλος προσθέτουμε το ποτό. 
Ψηνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο 45 με 50 λεπτά. 
Το σιρόπι το βράζουμε για 6-8 λεπτά κ σιροπιαζουμε το γλυκό μας μόλις βγει καυτό με κρύο σιρόπι! !
Αφού κρυώσει ελαφρά τοποθετούμε την γκαναζ που φτιάχνουμε ως εξής: βάζουμε σε μπωλ το εβαπορέ ή την κρέμα γάλακτος κ ζεσταίνουμε πολύ σε φούρνο μικροκυματων. Τοποθετούμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια μέσα στο καυτό γάλα κ ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Τέλος βάζουμε το μέλι για να έχει γυαλιστερή όψη! !
Πασπαλίζουμε με καρύδι ή τρούφα ή στολίζουμε με σαντιγί κ γλυκό κουταλιού! !

Κριτικές

5
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019
Τέλεια
- Aneliya Todorova Konstantinidis
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search