Πάστα Σεράνο Μενελίκ
Συνταγή και εκτέλεση Μιχαλης Βουργουντζης
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Πάστα Σεράνο Μενελίκ. Μια old fashion πάστα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Πάστα Σεράνο Μενελίκ

Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι

Χτυπάμε τα αυγά προσθέτοντας σιγά σιγά την ζάχαρη , μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν .Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπεικιν παουντερ .Το ρίχνουμε σαν βροχή στα αυγά και ανακατεύουμε απαλά με μια πλαστική σπάτουλα.Βαζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής . Στρώνουμε σε ένα ταψι ένα κομμάτι λαδόκολα και κάνουμε παχές λορίδες , σαν μεγάλα μπισκότα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στις αντιστάσεις στους 180 για 20 λεπτά περίπου.Αφαιρούμε τα μπισκότα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι. 

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και από την στιγμή του βρασμού αφήνουμε για 2 λεπτά.

Ετοιμάζουμε την ιταλική μαρέγκα (ή αλλιώς κιγιε)

Βάζουμε ζάχαρη και νερό σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε στην φωτιά. Μόλις αρχίζει ο βρασμός χαμηλώνουμε την φωτιά μας.Μόλις το σιρόπι φτάσει τους 110 βαθμούς (θα δούμε τις φυσαλίδες να μικραίνουν ) ξεκινάμε να χτυπάμε τα ασπράδια με ένα μίξερ . Όταν το σιρόπι μας φτάσει στου 125 βαθμούς (θα αρχίσει να αλλάξει χρώμα.Προσοχή!!Όχι πολύ .)το ρίχνουμε σιγά σιγά σαν κορδώνι στην μαρέγκα. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει πολύ καλά η μαρέγκα.

Χτυπάμε τα 600 γρ κρέμα γάλακτος μαζί με την βανίλια σε παχύρευστη μορφή, Ρίχνουμε σιγά σιγά την μαρέγκα στην κρέμα γάλακτος και την ενσωματωνουμε με ένα σύρμα .Χωρίζουμε την κρέμα στα δύο. Λυώνουμε την κουβερτούρα. Ρίχνουμε τα 40 γρ,κρύας κρέμας στην σοκολάτα να πέσει η θερμοκρασία.Από  το ένα μέρος της κρέμας , πέρνουμε μια κουταλιά και την ρίχνουμε και αυτή στην σοκολάτα . Τώρα η σοκολάτα μας είναι κρύα και μπορούμε άφοβα να την βάλουμε στην κρέμα.

Συναρμολόγηση

Πέρνουμε ένα μπισκότο και το βάζουμε για βάση .Το σιροπιάζουμε καλά . Βάζουμε τις κρέμες σε σακούλες κορνέ με μύτη μεγάλο αστέρι . Βάζουμε ένα επίπεδο κρέμα σοκολάτα.Τοποθετούμε δεύτερο μπισκό και το σιροπιάζουμε.Βάζουμε ένα επίπεδο βανίλια.Επάνω από εδώ ,κάνουμε γραμμές εναλάξ λευκές και σοκολάτας. Γαρνίρουμε με αμύγδαλο φιλέ ή φουντούκι .

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search