Μια νέα εκδοχή βασιλόπιτας κέικ και τσουρέκι
Βάζουμε το γάλα λίγη ζάχαρη και την μαγιά ανακατεύουμε και ρίχνουμε από πάνω το αλεύρι χωρίς να ανακατέψουμε. Ρίχνουμε το αλάτι και τις βανίλιες και την μαστίχα στο μείγμα και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε μέσα το μαχλεπι.. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη το κονιάκ ι το χυμό από το πορτοκάλι και το μισό βούτυρο. Μόλις ενεργοποιηθεί η μαγιά το ρίχνουμε στον κάδο αρχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα και ρίχνουμε σιγά σιγά το βούτυρο. Ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε στον κάδο να διπλασιαστεί για μια ώρα Έπειτα ξεφουσκώνουμε ρίχνουμε σε ταψί 30αρι (μπορεί να γίνει και σε 35αρι) και κάνουμε μια επάλειψη με έξτρα βούτυρο 50γρ αφήνουμε για 20 λεπτά ακόμα και αφού αλείφουμε με το αυγό. Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο 160 βαθμούς αντιστάσεις για 50-55 λεπτά.