Αυθεντική Ναπολιτάνικη καρμπονάρα
Βράζουμε σε καλά αλατισμένο νερό τα μακαρόνια 2 λεπτά λιγότερο από το κανονικό. Σωταρουμε την πανσέτα μέχρι να βγάλει όλο της το λίπος στο τηγάνι. Με μια τσιμπίδα ρίχνουμε στο τηγάνι τα μακαρόνια καθώς και λίγο από το νερό τους στην πανσέτα. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και τέλος εκτός φωτιάς ρίχνουμε τα αυγά με την μισή παρμεζάνα. Ανακατεύουμε άλλο μισό λεπτό. Σερβίρουμε σε 6 πιάτα και διακοσμούμε με παρμεζάνα και φρέσκο κομμένο πιπέρι.