Πασχαλινά αυγά με χρώματα ζαχαροπλαστικής και ρύζι για τα σχέδια.
Σε μια λεκάνη βάζουμε τα αυγά με κρύο νερό για τρεις τέσσερις ώρες ώστε να φύγει η μεμβράνη που έχουν τα αυγά. Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό και το αλάτι και σιγά σιγά τα αυγά. Βάζουμε δυνατά την φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε στο πιο χαμηλό της κουζίνας και αφήνουμε για 20 λεπτά. Έπειτα σε ένα μπολ βάζουμε παγωμένο νερό και το ξύδι ρίχνουμε τα αυγά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μέχρι να κρυώσουν βάζουμε σε τέσσερα σακουλάκια από 3-4 κουταλιές της σούπας ρύζι έπειτα το χρώμα αν είναι αλοιφή αν είναι η σκόνη που υπάρχει στο εμπόριο βάζετε την σκόνη δυο τρεις κουταλιές της σούπας νερό και άλλο τόσο ξύδι. Σκουπίζουμε τα αυγά και βάζουμε στο σακουλάκι αφήνοντας λίγο αέρα και κουνάμε αρκετά βγάζουμε και ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας. Αν θέλουμε χρωματιστά τα περνάμε από όποια χρώματα θέλουμε μόλις στεγνώσουν τα περνάμε με λάδι.