Ιμαμ μπαϊλντί κατσαρόλας
Συνταγή και εκτέλεση Κυριακή Μπουντρούκα
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Ιμαμ μπαϊλντί κατσαρόλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Ιμαμ μπαϊλντί κατσαρόλας

Πλένουμε κ χαράζουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος με 3-4 χαρακιές. Τις αφήνουνε να στεγνώσουν. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια κ τα κόβουμε σε φέτες το ίδιο κ την πιπεριά. Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες κ από τος τις δυο πλευρές να μαραθούν καλά. Τις βγάζουμε από το τηγάνι κ σωταρουμε τις πατάτες. Βγάζουμε τις πατατες κ ρίχνουμε τα κρεμμύδια κ την πιπεριά κ σωταρουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να βγάλουν τα άμυλα τους και να καραμελωσουν. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το σκόρδο για να μην πικρίσει. Μετά προσθέτουμε τις ντομάτες απ ' τις οποίες έχουμε αφαιρέσει τον φλοιό κ τα σπόρια κ έχουμε πολοποιησει. Αφήνουμε λίγη ωρα να σιγοβράσει η σάλτσα μας κ προσθέτουμε άλατι πιπέρι τον κύβο κ όταν αποσυρουμε από την φωτιά ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. 
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με την γέμιση που φτιάξαμε στις χαρακιές κ τοποθετούμε με σειρά στον πάτο της σωτεζας( χαμηλή κ φαρδιά κατσαρόλα). Βάζουμε κ τις πατάτες μας κ περιχυνουμε με την γέμιση που έχει απομείνει. Προσθέτουμε 1/2 ποτήρι ζεστό νερό. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου 30 με 40 λεπτά μέχρι να χυλωσει το φαγητό μας .
Σερβίρεται με τυρί φέτα ή γραβιέρα κ ψιλοκομμένο μαϊντανό. 
Εγώ εχω βάλει φρέσκια Κρητική μυζηθρα.

Κατηγορία: 

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search