Μακαρονάδα θαλασσινών
Βάζουμε τα μακαρόνια να βράζουν σιγα σιγά. Προσοχή να μην βράσουν πολύ. Πρέπει να κρατάνε αρκετά. Βράζουμε τον μισό χρόνο από ότι πρέπει.
Σε μεγαλο κ ρηχό σκεύος(σωτεζα) ρίχνουμε το ελαιόλαδο κ οταν κάψει σωταρουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας. Το σκόρδο το προσθέτουμε στο τέλος γιατί αν σωταριστει πολύ θα πικρίσει. Ρίχνουμε τα μύδια κ τις γαρίδες κ αφήνουμε για περίπου 3 λεπτά να σωταριστουν κ να βγάλουν τα ζουμακια τους.
Κατόπιν σβήνουμε με την τσικουδιά. Οταν εξατμιστεί το αλκοόλ αφαιρούμε τις γαρίδες με τρυπητη κουτάλα, προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας την πιπεριά τσιλι, τον κολιανδρο, το λεμονοπιπερο κ την ζάχαρη κ βράζουμε για 4-5 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε τις γαρίδες κ σιγά σιγά τα μακαρόνια μαζί με νερό από αυτό που έβρασαν κ ανακατευουμαι απαλά να ενσωματωθούν με την σάλτσα των θαλασσινών. Σβήνουμε το μάτι , αφήνουμε λίγο να απορροφήσουν τα μακαρόνια τα υγρά της σάλτσας κ αποσυρουμε από το μάτι το σκεύος μας.
Προσθέτουμε λεπτοκομμενο μαϊντανό κ σερβίρουμε! !