Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, ψιλοκόβουμε 2 ντομάτες ή μίση κονσέρβα και τα προσθέτουμε, μόλις πάρουν μια βράσει ρίχνουμε 1 σφηνάκι ούζο.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τα μύδια να ανοίξουν, καθαρισμένα πολύ καλά από την πέτρα.
Βάζουμε 3 ποτήρια νερό, πιπέρι μαύρο πάπρικα καυτερή, (προαιρετικά ) και λίγο αλάτι.
Αφήνουμε να βράσουν λίγο, πλένουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα για 10 λεπτά, σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε να φουσκώσει το ρύζι και να πιει το ζουμί του.
Σερβίρουμε με λίγο άνηθο ψιλοκομμένο και μαύρο πιπέρι.