Ψιλοκόβω το ξερό κρεμμύδι και το βράζω με λίγο νεράκι. Όταν αρχίζει να γίνεται διάφανο ρίχνω και το φρέσκο να βράσει 3-4 λεπτά και μετά όλα τα αρωματικά. Μόλις φύγουν τα υγρά προσθέτω 1/2 από το λαδί και γυρίζω λίγο στη φωτιά. Προσθετω και το ρύζι, αλάτι, πιπέρι , χυμό από 1 λεμονί και δυο φλιτζάνια καφέ νερό ζεστό και σκεπάζω να φουσκώσει λίγο το ρύζι. Στο μεταξύ ετοιμάζω τα φύλλα. Όταν κρυώσει η γέμιση τυλίγω. Στον πατώ την κατσαρόλας μου βάζω ένα κομμάτι λαδόκολλας όσο το μέγεθος του πάτου και κάνω μια μικρή τρυπούλα στη μέση.