ΚΕΙΚ ΡΑΒΕΝΤΙ ΦΡΑΟΥΛΑΣ RHABARBER ERDBEEREN KUCHEN
Χτυπάω με το μίξερ καλά τα υλικά μου για την βάση κέικ βάζω σε βουτυρωμένο τσέρκι 26 cm και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά και το αφήνω να κρυώσει εντελώς.Το αφαιρώ από την φόρμα περνώντας με ένα μεγάλο μαχαίρι η βάση είναι πολύ λεπτή.
Για την ετοιμασία του ραβέντι
Πλένω καθαρίζω το ραβέντι από την φλούδα οπως το σέλινο και το κόβω σε μικρά κομμάτια τα βάζω στην κατσαρόλα με το νερό να βράσουν για κανά δεκάλεπτο μέχρι να διαλυθούν όλα τα κομμάτια,το κατεβάζω από την εστία και το αφήνω να κρυώσει.Σε ένα μπολ βάζω 100 γραμμάρια ζάχαρη με ένα φακελάκι ζαχαροπλαστικής κρέμα γεύση βανίλια 37 γραμμάρια και 100 γραμμάρια κρύο νερό τα ανακατεύω τα αδειάζω στο κατσαρολάκι με το ραβέντι και τα βάζω στην εστία να ενωθούν και μόλις ζεσταθούν για περίπου δέκα λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια τα κατεβάζω να κρυώσουν λίγο.Πλένω καθαρίζω και κόβω σε κομματάκια 200 γραμμάρια φράουλες τις βάζω μέσα στο ζεστό κατσαρολάκι με το ραβέντι.
Έχω βάλει την κρύα βάση μου σε μια πιατέλα,βάζω το τσέρκι μου πάνω και αδειάζω το χλιαρό ραβέντι φράουλα μέσα.Κόβω 500 γραμμάρια φράουλες και τις στολίζω πάνω.
Ετοίμασα το γλάσο φράουλας (είναι έτοιμο σε φακελάκι απλά το ζεσταίνω με νερό και ζάχαρη)και το έβαλα πάνω με ένα κουτάλι και λίγο τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.Το άφησα με το τσέρκι στο ψυγείο να κρυώσει,μετά από τρεις ώρες μπορούμε να το κόψουμε.