Σκορδαλιά παραδοσιακή με ψωμί μέσα σε πέντε λεπτά. Συνοδεύεται με τηγανιτό μπακαλιάρο
Καθαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδο και τις ρίχνουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε το αλάτι, το λάδι και τα χτυπάμε σε μεγάλη ταχύτητα. Κατόπιν στραγγίζουμε την ψίχα από το ψωμί και το ρίχνουμε από την τρύπα του μπλέντερ. Σταματάμε το μπλέντερ, το ανοίγουμε και ανακατεύουμε την σκορδαλιά. Την ξαναχτυπάμε μέχρι να λιώσει καλά το ψωμί.
Μερικά μυστικά
Μπορείτε να την κάνετε με πατάτα με τον ίδιο τρόπο βράζοντας τις πατάτες.
Μπορείτε να αλέσετε καρύδια και να βάλετε μέσα γίνετε ποιο νόστιμη
Μπορείτε να βάλετε λίγο παντζάρι βρασμένο μέσα αν θέλετε να τις δώσετε χρώμα
Το αυγο αν το βαλετε κραταει την σκορδαλια και δεν διαχωριζετε τα στερεα απο τα υγρα.