Ενα ιδιαιτερο ψωμι το φτιαχνουν στο μετσοβο (συνταγη δικη μου)
Σοτάρουμε για πέντε λεπτά τα πράσα σε τηγάνι με λίγο νερό και λίγο ηλιέλαιο βγάζουμε και την φέτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε το νερό (χλιαρό) την ζάχαρη τις μαγιές και από πάνω το αλεύρι περιμένουμε 30 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Ρίχνουμε μέσα το αλάτι το πιπέρι και χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε σε χαμηλή σκάλα για δυο λεπτά ακόμα. Αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα μετά πλάθουμε καρβέλι αλευρώνουμε και τα αφήνουμε άλλη μια ώρα και ψήνουμε 40 λεπτά στους 220 αέρα.