Ρίχνουμε το λάδι κ αφού κάψει σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε αλάτι και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι κ το σκόρδο μέχρι να σοταριστουν
Στην συνεχεια προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα μπαχαρικα και τους πελτέδες και τσιγαρίζουμε μέχρι να βγει το άρωμα τους. Προσθέτουμε κσι το κονκασε με 1 κ.γ. ζάχαρη. Βάζουμε και το βρασμένο κρέας μέσα στη σάλτσα κ σβήνουμε με το κρασί, αλάτι, πιπέρι και καλύπτουμε με το ζωμό του κρέατος που βρασαμε.
Το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.
Βράζουμε τα μακαρόνια μας, σουρώνουμε και τα σερβίρουμε με μια μερίδα μοσχαράκι μαζί με μπόλικη σάλτσα μέσα στην σάλτσα και τριμμένο κεφαλοτύρι.