1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή με 200 γραμ χοιρινό
1 κρεμμμύδι μεγάλο περασμένο από το μούλτι
1/2 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι γλυκό
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1/3 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/2 φλυτζάνα φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλάκι πελτέ κόκκινης πιπεριάς κι αν δεν έχτε ντομάτας
1/2 κουταλάκι σόδα του φαγητού σε σκόνη
1 κουταλιά ξύδι για να σβήσουμε τη σόδα
4 κουτάλια της σούπας ελαίολαδο
1 κουταλάκι αλάτι ή νοστιμιά
6 σουβλακόπιτες ψημένες και κομμένες σε μικρά κομματάκια
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
λίγο αλάτι, ζάχαρη, κόκκινο γλυκό πιπέρι και μαυροπίπερο
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες φρέσκο αγελαδινό βούτυρο καυτό
Γιαούρτι στραγγιστό ή απλό
Πράσινες πιπεριές ψημένες