Ροξάκια
Συνταγή και εκτέλεση Μιχαήλ Βουργουτζής
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Ροξάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Ροξάκια

Όλα τα υγρά μαζί. Διαλύετε την μαγιά στα υγρά. Ρίχνετε όλα τα στερεά εκτός από το κακάο. Ζυμωνετε μέχρι να γίνει ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια. Χωρίζετε σε δύο μέρη. Στο ένα μέρος ρίχνετε το κακάο και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν τελείως. Αφήνουμε τα ζυμάρια να ξεκουραστούν μισή ώρα. Το σοκολατένιο το πλάθουμε σε μπαστούνι. Το λευκό το απλώνουμε σε φάρδος όσο το σοκολατένιο και μήκος το τριπλάσιο περίπου. Κόβουμε σε ροδέλες όσο δύο δάχτυλα και τις πατάμε λίγο να ισιόσουν. Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και τοποθετούμε επάνω τα ροξακια. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 160 αέρα για 20 λεπτά. Για το σιρόπι, όλα τα υλικά βρασιμο για 8 λεπτά. Σιροπιαζετε ζεστά και τα δύο. Μετά από 2 - 3 λεπτά τα αναποδογυρίζετε να πάει παντού το σιρόπι.

Κατηγορία: 
Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search