Τουρτα τιραμισου
Συνταγή και εκτέλεση Ozlemaki Kap
Σχετικά δύσκολη
Σχετικά φθηνή

Τουρτα τιραμισου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Τουρτα τιραμισου

Για το παντεσπάνι :

Χτυπάμε τα Ασπράδια μέχρι να γίνουν πάρα πολύ στερεά. Στη συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη  μέχρι να ανοίξει το χρώμα εντελώς. Μετά προσθέτουμε ανακατεύοντας το νερό και το λάδι κουταλιά κουταλιά. Μετα πάλι χωριστά ανακατεύουμε λιγάκι όλα τα στερεά υλικά( κακάο αλεύρι νισεστέ βανίλια μπεικιν) και τα προσθέτουμε στο μίγμα με τους κρόκους. Χτυπάμε μια φορά ελαφριά με το μίξερ και στην συνέχεια τα ανακατεύουμε με την σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω σιγά σιγά να μην μας ξεφουσκώσει. Μόλις είναι έτοιμο επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με την σπάτουλα προσθέτοντας το ασπράδι. Μετά βάζουμε χαρτί στον πάτο της φόρμας και ρίχνουμε το μίγμα. Το χτυπάμε κάτω μια δυο φορές να φύγει ο αέρας. Σε προθερμασμενο φούρνο το ψήνουμε στους 170 βαθμούς. Ο δικός μας φούρνος κάνει ένα 20λεπτο περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει 4-5 ώρες και μετά το κόβουμε στη μέση να κάνουμε δύο βάσεις.

55750473 2221912971457410 7677430886878412800 nΓια την κρέμα:

Εκτός από το μασκαρπόνε και τη βανίλια, ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με το σύρμα σε μια κατσαρολιτσα και το βάζουμε στη φωτιά μέχρι να βράσει και να γίνει πηχτό. Μόλις βράσει ως συνήθως σε δύο λεπτά γίνεται πηχτό. Μετά το βάζουμε στην άκρη και προσθέτουμε την βανίλια όσο είναι ζεστό. Το ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να ξαναγίνει υγρό και να κρυώσει κάπως γιατί αν βάλατε το τυρί νωρίτερα θα σας κόψει. Βάζουμε το μασκαρπόνε και το χτυπάμε με το μίξερ. Γίνεται μια ωραία κρέμα σαν καϊμάκι. Βάζουμε σε 250ml ζεστό νερό δύο κουταλιές της σούπας νεσκαφέ και μια κουταλιά ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Στησιμο

Παίρνουμε τη μία βάση από το παντεσπάνι το βάζουμε στη φόρμα και το μουσκεύουμε με τον καφέ σιγά σιγά με το κουτάλι. Μη ρίξετε όλο το ποτήρι το θέλουμε το μίγμα να βρέξουμε και τα μπισκότα και το άλλο κομμάτι ?. Βάζουμε λίγη κρέμα από πάνω και τη στρώνουμε. Παίρνουμε μπισκότα για τιραμισου τα βουτάμε μια γρήγορα στον καφέ και φτιάχνουμε μια στρώση. Ξαναβάζουμε μια στρώση κρέμα. Ρίχνουμε από πάνω την επόμενη βάση την μουσκεύουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα στρώνοντας την. Το αφήνουμε στο ψυγείο μια μέρα ολόκληρη χωρίς φυσικά να ανοίξετε το καλούπι της φόρμας. Το βγάζουμε και κόβουμε με ένα μαχαίρι στην περίμετρο για να ξεκολλήσει λίγο από την φόρμα. Πασπαλίζουμε με κακάο. Στο κόψιμο των κομματιών θα κόψετε από την μια άκρη στην άλλη προσεκτικά θα βγάλετε το μαχαίρι και θα το σκουπίστε καλά για να ξανακοψετε.

Κατηγορία: 

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search