Τιραμισού με παντεσπάνι
Συνταγή και εκτέλεση Μιχαελα Στεφανουδης
Σχετικά δύσκολη
Σχετικά φθηνή

Τιραμισού με παντεσπάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Τιραμισού με παντεσπάνι

Μία μέρα πρίν, κάνω το παντεσπάνι χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν και στην συνέχεια ρίχνω λίγο λίγο το αλεύρι που έχω ανακατέψει με το κακάο και τις βανίλιες.Ψήνω στους 170,στις αντιστάσεις για μία ώρα(σε λαδόκολλα).

Την άλλη μέρα φτιάχνω την τυραμισού.

Για την άσπρη τυραμισούΧτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη άχνη. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγύ. Ρίχνω το τυρί στα αυγά και χτυπάω για λίγο να αφρατέψει, κατόπιν ρίχνω και την σαντιγύ και ανακατεύω για δύο λεπτά, να γίνει ομοιόμορφη κρέμα.

Για την σοκολατένια τυραμισούΧτυπάω τους κρόκους με την ζάχαρη. Χτυπάω τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Λιώνω το τυρί με ένα πιρούνι και το ρίχνω στα αυγά. Ρίχνω το κακάο, την βανίλια και κατόπιν ανακατέυω την μαρέγκα προσεκτικά.

Κόβω το παντεσπάνι οριζόντια και στρώνω το ένα φύλλο στο ταψί μου, σιροπιάζω με το μισό σιρόπι, σιγά σιγά με ένα κουτάλι. Απλώνω από πάνω την μισή κρέμα που προτιμάμε και στρώνουμε και το άλλο μισό παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε και απλώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα, πασπαλίζουμε με extra κακάο και το βάζουμε στο ψυγείο.

Κατηγορία: 

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search