Κέικ με πράσινο κολοκύθι και γιαούρτι
Σε ένα μπώλ όλα τα στεγνά υλικά. Σε άλλο το γιαούρτι με το λάδι χτυπώ με μίξερ (και με κουτάλα αν είστε εξοχή?) την ζάχαρη, τα αυγά ένα ένα, τον χυμό λεμονιού, τέλος το κολοκύθι. Προσθέτω το στεγνό μίγμα αλευριού και ανακατεύω ίσα να αναμιχθούν (να μην το παρά χτυπήσετε και λίγο αλεύρι να φαίνεται είναι εντάξει). Το βάζω σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ψήνω στους...350F, 180C;για Ελλάδα; εκεί που ψήνετε τα γλυκά ματάκια μην ψάχνω τώρα και πρέπει να πάω για νανάκια...
Μία ώρα περίπου θέλει ψήσιμο.
Το βάζω σε φόρμα ψωμιού αν είναι μεγαλύτερο το ταψί και γίνεται λεπτότερο, θέλει λιγώτερο χρόνο. Χρυσαφί χρώμα και το τρυπάμε...έτσι;
Λίγα ακόμα:
Αντί για λεμόνι μπορεί να γίνει με κανέλλα, γαρύφαλλο κλπ
Αμύγδαλο φιλέ από πάνω (όπως η φώτο) η και τριμμένο χοντρούτσικο μέσα, η καρύδι, η τρίμμα σοκολάτας, η μύρτιλλα κλπ