Κέικ Αμβούργου, υπέροχο γλυκό. Δοκιμάστε το!!!!!!!
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και τη βανίλια. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά προσθέτοντας κάθε φορά κι από μια κουταλιά από το αλεύρι. Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Αδειάζουμε σε ταψάκι 30 εκ.και ισιώνουμε την επιφάνεια. Ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτας πατώντας ελαφρά να βουλιάξουν λίγο στο μίγμα. Πασπαλίζουμε και το αμύγδαλο και ψήνουμε στους 175° για 50 λεπτά περίπου. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Βράζουμε (από το σημείο βρασμού) για 5 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι και περιχύνουμε το κέικ. Το αφήνουμε να κρυώσει και......έτοιμο για απόλαυση!!!!!!!!!!