Ένα παραδοσιακό γυκό κουταλιού, που έχει μια μικρή διαδικασία για να γίνει, όμως το τελικό αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!
Καθαρίζουμε τα καρυδάκια με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες να φύγει η φλούδα και με μια χοντρή βελόνα ή σουβλί τρύπαμε τα καρυδάκια 4 ή 5 φορές.
Τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό και μετά από μια ώρα τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση τα αφήνουμε 5-6 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε πάλι. Συνολικά κάνουμε αυτή την διαδικασία 5 φορές αλλάζοντας νερό και βράζουμε κάθε φορά 5-6 λεπτά. Τα στεγνώνουμε σε πετσέτα κουζίνας. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό να δέσει περίπου 10 λεπτά και ρίχνουμε τα καρυδάκια να δέσει πάλι καθώς και το ξυνό, τα γαρύφαλλα και το λεμόνι στο τέλος. Αφήνουμε να κρυώσει χωρίς να τα βγάλουμε από την κατσαρόλας και σκεπασμένο με μια σιτα επάνω. Ελέγχουμε μήπως θέλει και άλλο δέσιμο. Και το βάζουμε στα βάζα.