Ντοματακι μικρό γλυκό
Χαραζουμε πολύ λίγο την μύτη από το να τα κι
Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και σε μπολ έχουμε βάλει παγωμένο νερό
Ρίχνουμε το ντοματακι λίγο λίγο στο βραστό νερό για ένα λεπτό και αμέσως στο παγωμένο
Με προσοχή ξεφλουδιζουμε το ντοματακι από την εξωτερική φλούδα του
Το τρυπάμε με ένα καλαμάκι από το σουβλάκι απο πάνω μέχρι κάτι αφού κόψουμε λίγο τον μισό του
Το πιέζουμε λίγο ανάμεσα στην χούφτα μας να φύγουν τυχόν σπόρια
Μετά το βάζουμε σε στρώσεις στήνει κατσαρόλα μας με την ζάχαρη να το κάλυψη
Το αφήνουμε για κάνα δυο ώρες
Μετά βράζουμε χωρίς να βάζουμε κουτάλι μέσα
Ρίχνουμε την αμπαροριζα λίγο βανίλια και το δένουμε μια και εξω καλημέρα όταν αρχίζει να Αφριδιτη σχεδόν δένει το προσέχουμε μέχρι να δέσει
Ρίχνουμε άσπρα μυγδαλαα και ετοθμο