Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για περίπου 2-3΄, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3-4΄, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10-15΄, μέχρι να μισομαλακώσει και να απορροφήσει αρκετά από τα υγρά. Ανακατεύουμε τακτικά, για να μην κολλήσει το ρύζι.
Ρίχνουμε τα μύδια χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 8-10΄, μέχρι να γίνουν τα μύδια και να μαλακώσει και να χυλώσει το ρύζι.
Σκορπίζουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως