Παραδοσιακή συνταγή πολυ θρεπτική!
Τσιγάρισα το κρεμμύδι χοντροκομμένο σε λίγο λάδι, πρόσθεσα το καρότο τριμμένη, την πλυμένη φάβα και το νερό 2,5 με 3 κούπες ανάλογα πόσο πηχτή την θέλουμε. Εγώ την θέλω αρκετά μαλακή, βάζω 2.5 κούπες νερό.
Μαγεθεύουμε στην χύτρα ταχύτητος για 15 λεπτά χαμηλώνοντας την φωτιά στο ελάχιστο ότανκλείνει η βαλβίδα.
Όταν τελειώσει ο χρόνος, κλείνω το μάτι της κουζίνας και την αφήνω εκεί ώσπου να ανοίξει μόνη της!
Περνάω την φάβα μετά από το μπλέντερ με λίγο αλάτι να γίνει κρέμα!!! Προσθέτουμε λίγο ζεστο νερό εάν την θέλουμε πιο ρευστή!
Ετοιμάζω και καραμελωμένα κρεμμύδια για το σερβίρισμα!
Σερβίρεται και με ωμά κρεμμύδια αν προτιμάτε! Βάλτε μπόλικο φρέσκο τριμμένο πιπέρι, λάδι αρκετό και μπόλικο λεμόνι από πάνω!!