ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΒΕΡΥΚΟΚΟ
Πλένετε καλά τα βερυκοκα, τα κόβετε στη μέση και τα αφαιρείτε τα κουκούτσια τους. (Προαιρετικά μπορείτε να καθαρίσετε τις φλούδες τους). Τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε το νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού και τα βράζετε για 4-5 λ περίπου από την ώρα βρασμού. Στραγγίζετε τα βερυκοκα, τα προσθέτετε στη κατσαρόλα και τα βράζετε για 5-8λεπτα μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να λιώσουν (αν έχετε αφαιρέσει τις φλούδες ο χρόνος βρασίματος θα είναι λιγότερο)Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το κονιάκ, ανακινείτε απαλά τη κατσαρόλα και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει η κομπόστα. Τη σερβίρετε χλιαρή ή κρύα. Μόλις κρυώσει πολύ καλά μπορείτε να τη βάλετε σε καλά αποστειρωμένα γυάλινα βάζα και να τη διατηρήσετε στο ψυγείο Σημείωση: Διαλέξτε βερυκοκα που να είναι μεν ώριμα αλλά όχι πολύ μαλακά για να μη λιώσουν και χάσουν το σχήμα τους κατά τη διάρκεια του βρασίματος.