Γλυκό κουταλιού άγριο σύκο (Ορνός), πως γίνετε η αποστείρωση των βάζων & πως δημιουργείτε κενό αέρος
Κόβουμε το πάνω και το κάτω μέρος του σύκου. Τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε να βράσουν για δέκα λεπτά. Ξεπλένουμε καλά να κρυώσουν και σε ένα μπολ βάζουμε νερό και την γαλαζόπετρα και ρίχνουμε τα σύκα. Αφήνουμε για μισή ώρα και μετα τα σφίγγουμε με το χέρι μας να βγει το υγρό που έχει μέσα και τα πλένουμε καλά. Επαναλαμβάνουμε τρεις φορές τουλάχιστον. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και ρίχνουμε τα σύκα μέσα
βράζουμε 5 λεπτά σβήνουμε τη φωτιά.
μετά από 24 ώρες ξαναδένουμε το σιρόπι προσθέτοντας 2 βανίλιες και μισό χυμό λεμονιού!!!
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.