Πλένουμε καλά τις φράουλες και τις κόβουμε στην μέση. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 10-12 ώρες. Μετα από τις ώρες που είπαμε βάζουμε σε δυνατή φωτιά και καθαρίζουμε τα τοιχώματα. Μόλις ξεκινήσει το βράσιμο παίρνουμε το μισό σιρόπι και συνεχίζουμε το βράσιμο για αλλά 15-20 λεπτά. Ρίχνουμε το λεμόνι μας και βάζουμε σε βάζα. Έπειτα ρίχνουμε το σιρόπι που έχουμε φυλάξει και μόλις ξεκινήσει το βράσιμο ρίχνουμε το λεμόνι και χαμηλώνουμε την φωτιά στην μέση. Αφήνουμε για μισή ώρα και βάζουμε σε μπουκάλια.