Νεραντζακι
Βραζω για 15 λ τα νεραντζακια ,τα στραγγιζω κ τα βαζω σε κρυο νερο
Μολις κρυωσουν βγαζω το κεντρο με ενα καλαμακι του καφε.
Κατοπιν τα βραζω αλλα 3 νερα απο 7-8 λ τη φορα.
Αν θελω πρασινο χρωμα,βαζω μια πρεζα γαλαζοπετρα στο τελευταιο νερο για 5 λ
Τα ξεπλενω καλα κ τα βαζω για 5-7 μερες σε κρυο νερο που το αλλαζω πρωι βραδυ...και δοκιμαζω μεχρι να ξεπικρισουν εντελως( αυτο ειναι το μυστικο ""καλο ξεπικρισμα"")
Μετα βραζω τη ζαχαρη με το νερο κ το αλατι για 5 λ ριχνω τα νεραντζακια,κ βραζω αλλα 5 λ περιπου.
Τα αφηνω για 12 ωρες κ ξαναδενω το γλυκο μου. Στο τελος,ριχνω το χυμο λεμονι κ μολις κρυωσουν τα μαζευω σε γυαλινα βαζα!!!