Γλυκό κουταλιού φράπα
Συνταγή και εκτέλεση Penny Panagiotopoulou
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Γλυκό κουταλιού φράπα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Γλυκό κουταλιού φράπα

Παίρνουμε περίπου 10 τεμάχια φράπες.Ξινουμε το κίτρινο μέρος.Κόβουμε στην μέση κ στίβουμε να φύγει όλος ο χυμός.Έπειτα,αφαιρούμε όλη την σάρκα από μέσα κ ότι μας έχει μείνει (δλδ τα κουπακια) τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.(θα είναι περίπου 1.5 κιλό)
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό.Μόλις πάρει βράση πετάμε το νερό κ επαναλαμβάνουμε το ίδιο για άλλη μία φορά.Αυτό το κάνουμε για να φύγει όλη η πικράδα.Αφού τα στραγγίξουμε ελαφρώς,τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα κ προσθέτουμε από πάνω την ζάχαρη.Χαμηλώνουμε την φωτιά κ αφήνουμε να βράσει με τα υγρά του.Θέλει περίπου 10 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.Μόλις δέσει είναι έτοιμο.

*Τον χυμό από τις φράπες μην τον πεταξετε.Να τον πιείτε.Η φράπα έχει μεγάλη θρεπτική αξία.Είναι πλούσια σε μέταλλα.Μπορεί να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες σε βιταμίνη C.Επίσης είναι Καλή πηγή σε κάλιο.

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search