Μελομακάρονα χωρίς σιμιγδάλι
Συνταγή και εκτέλεση George Zolis
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Μελομακάρονα χωρίς σιμιγδάλι τραγανο απο εξω μελωμένο μέσα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Μελομακάρονα χωρίς σιμιγδάλι

Χτυπάμε το λάδι πολύ καλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, χτυπάμε για λίγο, προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι ανακατεύουμε να ενωθούν μαζί και μετα ρίχνουμε το αλεύρι (αν η ζύμη θρυμματίζετε και δεν μπορείτε να το πλάσετε να προσθέσετε πορτοκάλι χυμό μέχρι να φτάσει να είναι για πλάσιμο παίζει ρόλο η μάρκα του αλευριού) ζυμώνουμε ελαφρά με το χέρι (προσοχή δεν την παραζυμώνουμε). Αφήνουμε τη ζύμη για 40 λεπτά σε ζεστό μέρος «να ξεκουραστεί». Πλάθουμε τα μελομακάρονα τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου αντιστάσεις. Βγάζουμε τα μελομακάρονα από το φούρνο και τα ρίχνουμε καυτά στο σιρόπι τα αφήνουμε για ενα με δυο λεπτά αναποδογυρίζοντας συχνά. Βγάζουμε τα βάζουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε καρύδι τριμμένο μαζί με ζάχαρη και κανέλα
Το σιρόπι το κάνουμε τουλάχιστον 5 ώρες πριν ώστε να κρυώσει το βράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά και το ξαφρίζουμε με όλα τα υλικά μαζί εκτος του μελιου και το μελι το προσθετουμε στο τελος.Το σιροπι που θα περισσεψει δεν το πεταμε το βαζουμε σε βαζο να το χρισιμοποιησουμε αλλη φορα)..
Από πάνω για ομορφιά καβούρδισα σουσάμι έβαλα λίγη ζάχαρη και κανέλα και λίγο σιρόπι που είχε μείνει στο ταψί.

Αναπαραγωγή βίντεο

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search