Ντόνατς
Συνταγή και εκτέλεση Eirini Artsi
Εύκολη
Φθηνή

ντόνατς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Ντόνατς

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, το γάλα, το αβγό, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το βούτυρο και χτυπάμε με το γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και συνεχίζουμε να δουλεύουμε τη ζύμη, μέχρι να γίνει ελαστική. Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο, τη δουλεύουμε ελαφρώς και μετά τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί, για 20-25 λεπτά. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας και με τη βοήθεια του πλάστη, την ανοίγουμε σε πάχος 2 εκατοστών. Με ένα τσέρκι, κόβουμε σχήματα της επιλογής μας, τα σκεπάζουμε με ένα πανί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα με το ηλιέλαιο  και τηγανίζουμε τα ντόνατς και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε τα ντόνατς σε απορροφητικό χαρτί, για να στεγνώσουν και τέλος, τα πασπαλίζουμε με μίγμα κανέλας k με τη ζάχαρη. Η με γλάσο η σοκολάτα

Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search