Σε ένα μπρίκι θα βάλετε 100γρ γάλα φρέσκο και το σαλέπι θα το φτάσετε σε σημείο βρασμού ανακατεύοντας συνέχεια μόλις γίνει θα ρίξετε και το υπόλοιπο παγωμένο γάλα
Και θα το αφήσετε στην άκρη στον κάδο του μίξερ θα βάλετε την κρέμα γάλακτος και θα χτυπήσετε σε δυνατή ταχύτητα δεν μας ενδιαφέρει να γίνει σαντιγί μετά από τρία λεπτά θα ρίξετε το μείγμα γάλα σαλέπι (προσοχή το γάλα με το σαλέπι γίνετε πηχτός χυλός μην αγχωθείτε) θα το χτυπήσετε πάλι και θα ρίξετε το σφηνάκι μαστίχα και τις σταγόνες (αν δεν έχετε λικέρ μπορείτε να βάλετε 6 σταγόνες έλαιο μαστίχας) ανακατεύετε για τρία λεπτά και ρίχνετε το ζαχαρούχο ξανά ανακάτεμα και μετρά όπως είναι με τον κάδο κατάψυξη ανά μισή ώρα θα βγάζετε και θα το χτυπάτε για τρία λεπτά επι τρεις φορές την τελευταία φορά μπορείτε να προσθέσετε βύσσινο.
Να ξέρετε ότι όσο ποιο πολύ το χτυπάτε τόσο ποιο μαστιχωτο γίνετε μπορείτε την διακασια να την κάνετε αντί για τρεις περισσότερες φορές γίνετε ανάλαφρο