Κοκάκια ατομικά
Συνταγή και εκτέλεση George Zolis
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Κοκάκια (κωκ) ατομικά ένα πεντανόστιμο και εύκολο γλυκό που που αγαπαει ολος ο κοσμος.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Κοκάκια ατομικά

Κρέμα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός το βούτυρο και αρχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Την αδειάζουμε σ’ ένα  καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της, για να μη σχηματιστεί κρούστα. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Όταν θέλουμε να την δουλέψουμε θα χτυπήσουμε με την κρέμα γάλακτος και θα την βάλουμε σε κορνε.

Ζύμη
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα πρώτα τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα Αδειάζουμε σε άλλο σκεύος. Στον κάδο ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι. Χτυπάμε για ένα δυο λεπτά και έπειτα βάζουμε σιγά σιγά την μαρέγκα και ενσωματώνουμε. Όταν είμαστε έτοιμοι ρίχνουμε και το αλεύρι κοσκινισμένο ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ενσωματωθεί. Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα κορνέ με φαρδιά στρογγυλή μύτη και φτιάχνουμε ροζέτες διαμέτρου 5 εκ. πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στους 180°C για 10-12 λεπτά, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Σιρόπι
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί  για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Γλάσσο
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε Μπεν Μαρί η φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει και βουτάμε το επάνω μέρος τον κοκ

Συναρμολόγηση
  Βουτάμε τις ροζέτες στο σιρόπι και κολλάμε τις βάσεις ανά δύο με την κρέμα και έπειτα βουτάμε το πάνω μέρος στην σοκολάτα. Αν θέλουμε μπορούμε να επαναλάβουμε το βούτηγμα. Βάζουμε ψυγείο για μια δυο ώρες και σερβίρουμε.

Αναπαραγωγή βίντεο

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search