Μιλφειγ
Συνταγή και εκτέλεση Βουργουτζής Μιχαήλ
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Μιλφειγ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Μιλφειγ

Για την ψευτοσφολιάτα

Βάζουμε όλα τα υλικά κρύα και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Δεν το παρακάνουμε για να μη κορδωσε η ζύμη. Την χωρίζουμε στα δύο και την ανοίγουμε σε 2 φύλλα  20 Χ 20 περίπου. Βάζουμε τα δύο φύλλα σε ταψί με λαδόκολλα και τους κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι .Ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για 25 - 30 λεπτά στον αέρα. Με τα περισσεύματα ανοίγουμε ένα ακανόνιστο φύλλο. Το ψήνουμε και αυτό χωρίς τρύπες και το θρυματίζουμε με τα χέρια μας.

Για την κρέμα 

Βάζουμε γάλα με ζάχαρη να βράζουν. Βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ τα αυγά με το κορν φλάουρ και τα ανοίγουμε πολύ καλά. Μόλις πάρει βράση το γάλα, ρίχνουμε τα 2/3 στα αυγά και τα ανακατεύουμε. Επαναφέρουμε στην φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε βούτυρο και βανίλια. Αφήνουμε σκεπασμένη την κρέμα με σελοφάν να κρυώσει τελείως και να ζελαρει. Μόλις κρυώσει την χτυπάμε με το σύρμα να  αφτατέψει και ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος.

Για την σαντιγί 

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πήξει. 

Συναρμολογηση

Βάζουμε στον πάτο ένα φύλλο ψευτοσφολιατας. Βάζουμε την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικης με ίσια μύτη μπροστά. Κάνουμε ροζετες κρέμας πάνω στο φύλλο. Τοποθετούμε το δεύτερο και επαναλαμβανούμε με κρέμα. Τέλος κάνουμε ροζετες με την σαντιγί και γαρνίρουμε με την θρυματισμενη σφολιάτα και ζάχαρη άχνη 

Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search