Γλυκό σταφύλι
Πλένουμε και σουρώνουμε καλά τις ρόγες. Σε βαθιά και πλατιά κατσαρόλα στρώνουμε σε στρώσεις εναλλάξ τη ζάχαρη και τα σταφύλια και τα αφήνουμε γύρω στις 8 ώρες να πάρουν και να δώσουν.
Προσθέτουμε το νερό το αλάτι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά(στο 6) 20 λεπτά. Δεν ανακατεύουμε μόνο ξαφρίζουμε.
Σκεπάζουμε το γλυκό με μια λινή πετσέτα μουσκεμένη και στραγγισμένη πολύ πολύ καλά. Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το γλυκό 20-25 λεπτά αφού προσθέσουμε τα φύλλα της αμπαρόριζας και στο τελευταίο 5λεπτο το ξυνό με το χυμό λεμονιού.
Μόλις δέσει απομακρύνουμε από την φωτιά και το σκεπάζουμε πάλι με στιμμένη πετσέτα. Αυτό το κάνω 4-5 φορές ανά 10λεπτο και κουνάω περιμετρικά τη κατσαρόλα. Η πετσέτα βοηθάει στο φούσκωμα της ρόγας.
Καλή επιτυχία.