Βράζουμε πολύ καλά τις πατάτες για να μπορούμε να τις κάνουμε πουρέ εύκολα κατόπιν μαγειρεύουμε τον κιμά (όπως στα μακαρόνια με κιμά). Αφού βράσουν οι πατάτες τις κάνουμε πουρέ με πιρούνι, παίρνουμε ένα μπολάκι (εγώ χρησιμοποιώ αυτό που τρώμε corn flakes) βάζουμε ζελατίνα και απλώνουμε την πατάτα όπως στη Φώτο.
Βάζουμε μέσα τον κιμά και ένα κομματάκι κατσαρόλα.
Κλείνουμε και σφίγγουμε καλά αφού τελεύσουμε όλες τις μπάλωσες τις βάζουμε μια ώρα περίπου στην κατάψυξη να σφίξουν μετά σε ταψί με το κεφαλοτύρι από πάνω 20-25 λεπτά ώσπου να λιώσει το τυρί στους 200-220 βαθμούς.