Κέικ με σάλτσα πορτοκαλιού και καραμελωμένες φέτες πορτοκάλι
Κέικ
Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει και τα αυγά να έρθουν επίσης σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε, τμηματικά, τη ζάχαρη τις βανίλιες και το αλάτι και ένα-ένα τα αβγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι με το γάλα , Ανακατεύουμε ελαφρά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα στρόγγυλη 28 εκατοστά Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στους 180oC για περίπου 55 με 60 λεπτά.
Αφήνουμε για 10 λεπτά το κέικ να κρυώσει. Ύστερα, το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα
Πορτοκάλι φέτες
Κόβουμε το πορτοκάλι σε ψιλές φέτες βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό και την ζάχαρη και μόλις πάρει την πρώτη βράση ρίχνουμε τις φέτες πορτοκάλι. Αφήνουμε πέντε δέκα λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε αλλά πιέζοντας προς τα κάτω τις φέτες. Όταν είναι έτοιμες τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Σάλτσα
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί ανακατεύουμε συχνά μόλις πάρει βράση αφαιρούμε από την φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Η σάλτσα πρέπει να φτιαχτεί αφού βγει το κέικ και κρυώσει να πέσει επάνω στο κέικ ζεστή και να σφίξει επάνω σε αυτό. Βάζουμε έξτρα χυμό πορτοκάλι σε περίπτωση που πήξη η σάλτσα