
Αφήνετε τα ασπράδια έξω από το ψυγείο για μια ώρα και τα χτυπάτε στο μπολ του μίξερ με ελάχιστο αλάτι.
Τα αφήνετε να χτυπηθούν δυνατά μέχρι να ασπρίσουν και να πήξουν. Ρίχνετε σταδιακά τη ζάχαρη.
Προσθέτετε στη μαρέγκα την κρέμα σαντιγί και τη βανίλια και ανακατεύετε ελαφρά το μείγμα.
Το βάζετε σε φόρμα και το αφήνετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Το στολίζετε με τρίμμα από λευκής σοκολάτας ή γαρνιρισμένο με φρούτα και με σιρόπι από κεράσι ή βατόμουρο.
Για τη Γκάναζ
Βάζουμε κουβερτουρα με τόσο κρέμα γάλακτος για να γίνει αραιη κ τη λιώνουμε σε Μπεν μαρι