Σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και από την ώρα βρασμού μετράμε 6 λεπτά και αποσύρουμε
Γέμιση
Σε ένα μίξερ σπάμε τα αμύγδαλα πατώντας δυο τρεις φορές ίσα να σπάσουν τα αμύγδαλα σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Συναρμολόγηση
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 35χ24 βάζουμε 10 φύλλα κάτω αλλά κάθε φορά που βάζουμε φύλλο ρίχνουμε σταγόνες από το βούτυρο μας. Μόλις βάλουμε τα δέκα φύλλα ρίχνουμε μια στρώση από την γέμιση μας. Απλώνουμε δυο φύλλα και ξανά βάζουμε γέμιση αυτό γίνετε τρεις φορές. Τέλος βάζουμε φύλλα με σταγόνες από βούτυρο κάθε φορά μέχρι να τελειώσουν. Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα . Ανάβουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και κόβουμε τον μπακλαβά μας. Εφόσον τον κόψουμε ψεκάζουμε με νερό και ψήνουμε για 1 ½ ώρα στους 160 βαθμούς αντιστάσεις, το ταψί μια σκάλα κάτω από την μέση. Όταν είναι έτοιμος σιροπιάζουμε κατευθείαν με το σιρόπι και αφήνουμε να ρουφήξει το σιρόπι για 4 ώρες.