Τούρτα ανάμεικτη νουτέλα - καραμέλα
Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν ωστόσο κοσκινίζουνε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν κ την βανίλια. Όταν έχουν αφρατέψει τα αυγά στο μίξερ με μια σπάτουλα ανακατεύουμε το κοσκινισμένο μείγμα απαλά απαλά για να μην χάσουμε τον όγκο κ τέλος προσθέτουμε κ το ηλιέλαιο. Ψήνουμε το παντεσπάνι για δέκα λεπτά στους 180 βαθμούς. Εγώ έψησα το μισό μείγμα σε κουμποτή στογγυλή φόρμα κ έπειτα το άλλο μισό για να έχω δύο παντεσπάνι.
Όσο ψήνεται το παντεσπάνι σε ένα τσικαλάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσει 2-3 λεπτά κ στο τέλος ρίχνουμε τη βανίλια κ το κονιάκ. Στο ζεστό παντεσπάνι ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι.
Εγώ το μοίρασα για να σιρόπια δω κ τα δυο παντεσπάνι μου.
Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική κρέμα να αφρατέψει κ τέλος βαζουμε το ζαχαρουχο κ τη νουτέλα.
Κ για τη δεύτερη στρώση που θα μπει από πάνω χτυπάμε πάλι τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει κ τέλος προσθέτουμε το καραμελομένο ζαχαρούχο!!!
Για το στήσιμο:
Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι βάση, την μια δόση κρέμας έπειτα το δεύτερο παντεσπάνι κ τέλος την δεύτερη δόση κρέμας την οποία όμως απλώνουμε εκτός από το επάνω μέρος κ γύρο- γύρο από την τούρτα.
Τοποθετούμε στο ψυγείο την τούρτα για να σταθεί.
Έπειτα στολίζουμε όπως επιθυμούμε!!!!
Χρόνος εκτέλεσης 3 ώρες.