° Βράζουμε τα όσπρια, αφού τα έχουμε μουλιάσει σε νερό για 2-3 ώρες. Για τις φακές, μετράμε 10' από την ώρα που ξεκινούν και βράζουν και για τα ρεβύθια 15'. Στραγγίζουμε.
° Πλένουμε καλά τη λόλα και την κόβουμε με το χέρι σε μικρά φύλλα σε ένα μπωλ. Κόβουμε τα καρότα σε λωρίδες και προσθέτουμε.
° Ψιλοκόβουμε 1/2 καθαρισμένο πορτοκάλι και 1/4 ροδάκινο και προσθέτουμε.
° Ρίχνουμε στο μπωλ τα όσπρια, τα αμύγδαλα και τους σπόρους.
° Για τη βινεγκρέτ, προσθέτουμε σε ένα σέικερ το χυμό, το ελαιόλαδο και το μέλι, ανακινούμε καλά και περιχύνουμε.
° Τρίβουμε από πάνω το ξύσμα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Αφού τελειώσουμε, πλένουμε καλά τα δόντια γιατί στα μπροστινά δόντια μένει μαρούλι!