Μία ωραία πρόταση για τους κρύους μήνες του χειμώνα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, το λάδι και νερό τόσο όσο να μισό- σκεπαστούν αυτά ίσως και λιγότερο, το αφήνω στην κρίση σας! Δεν θέλουμε πάρα πολλά υγρά στην κακαβιά!
Αφήνουνε να βράσει 25 με 30 λεπτά σκεπασμένη η κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει σχεδόν η πατάτα.
Προσθέτουμε το μπακαλιάρο που το έχουμε ξαλμυρίσει και αφήνουμε άλλα 8 – 10 λεπτά (αναλόγως το πάχος του) να μαγειρευτεί η κακαβιά.
Σερβίρεται με λεμόνι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι!!