Αφράτο σταφιδόψωμο χωρίς μίξερ με μια ζύμη που μπορείτε να την γεμίσετε και με σοκολάτα
Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη την μαγιά και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε από πάνω σαν πάπλωμα το αλεύρι. Περιμένουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά (σκάει το αλεύρι και ανεβαίνει επάνω) και ρίχνουμε όλα τα υλικά (στο τέλος το βούτυρο) εκτός την σταφίδα. Ζυμώνουμε και σκεπάζουμε μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη. Κόβουμε κομμάτια και τα ανοίγουμε κορδονάκια όλα τα κομμάτια. Απλώνουμε το κάθε κομμάτι καλά εγκλωβίζουμε την σταφίδα η την σοκολάτα και κλείνουμε. Αφήνουμε για 20 λεπτά αλείφουμε με το γάλα και το αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε 170 αντιστάσεις 25-30 λεπτά