ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ της Λίνας
Συνταγή και εκτέλεση Lina Arvanitidou
Πολύ εύκολη
Φθηνή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ της Λίνας

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C, στις αντιστάσεις, και τοποθετούμε τη σχάρα στην δεύτερη θέση από κάτω.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ. .
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτουμε τη μερέντα και ανακατεύουμε έντονα με το μίξερ χειρός, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σχηματιστεί ένα λείο και πυκνό μείγμα. Προσθέτουμε τη φαρίνα, τη βανίλια και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ χειρός μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα (μην παραδουλεύετε το μείγμα). Προσθέτουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα, αν χρησιμοποιήσετε και τα αμύγραλα φιλέ και ανακατέψτε απαλά.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45−50 λεπτά περίπου (ίσως και λίγο περισσότερο ανάλογα με το φούρνο). Βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ, πρέπει να βγαίνει καθαρή, χωρίς υπολείμματα ζύμης (μην μπερδευτείτε με τη λιωμένη σοκολάτα). Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search