ΦΑΒΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΎΔΙΑ & ΚΑΡΟΤΑ.
Καθαρίζω και
πλένω την φάβα 3 φορές και την βαζω στην κατσαρόλα μου να βράσει. Δεν βάζω πολύ νερό δύο δάχτυλα από την φάβα. Την ξαφριζω κ προσθέτω τα μυρωδικά μου κ το κρεμμύδι ολόκληρο, καθώς και τα καρότα.
Μόλις βράσει η φάβα και πιεί τα ζουμιά της την λιώνω μέσα στην κατσαρόλα με την ράβδο χειρός και την κάνω αλοιφή.
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΑ ΤΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ
Κόβω 2 μέτρια κρεμμύδια σε χοντρές φέτες και προσθέτω 2 κσ ζάχαρη καστανή, τα αφήνω να ψηθούν μέχρι να καραμελωσουν.
Γαρνιρω με καροτακια κ αγγουράκι τουρσί!!