Χτυπάμε σ'ένα μπολ τα αυγά με 1 κούπα γάλα και το νισεστέ. Βάζουμε 2 κούπες γάλα στην κατσαρόλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε με το σύρμα. Μόλις αρχίσει να δένει προσθέτουμε τα αυγά μέχρι να πήξει η κρέμα. Τραβάμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Εδώ χωρίζουμε την κρέμα μας, περίπου 600γρ να είναι η λευκή και 500γρ η υπόλοιπη για να γίνει σοκολατένια. Στα 500γρ προσθέτουμε την κουβερτούρα μας σε κομμάτια και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί. Ανακατεύουμε και τις αφήνουμε λίγα λεπτά και μετά σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις βάζουμε ψυγείο να παγώσουν καλά.
Για την σφολιάτα: Τις Βάζουμε σε λαδόκολλα, τις τρυπάμε με ένα πιρούνι παντού, γιατί δεν θέλουμε να φουσκώσει και πασπαλίζουμε με άχνη. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170, έως ότου ροδίσουν, περίπου 40', ανάλογα τον φούρνο του καθενός.
Συναρμολόγηση: Βάζουμε τις κρέμες σε κορνε. Μπορούμε να κάνουμε είτε ένα μεγάλο μιλφέιγ είτε ατομικά. Πριν το ψήσιμο μετράμε την σφολιάτα μας και την κόβουμε αν αποφασίσουμε να κάνουμε ατομικά. Βάζουμε φύλλο, κρέμα σοκολάτας, φύλλο, κρέμα βανίλιας, πάλι φύλλο, κρέμα σοκολάτας και τελειώνουμε με τριμμένη σφολιάτα. Σερβίρουμε αφού πασπαλίσουμε και με άχνη ζάχαρη.